Caredy Kitchen

miercuri, aprilie 30, 2014 Truta Daniela 0 Comments

Având în vedere că facultatea noastră se află la o aruncătură de băț de restaurantul Caredy Kitchen, nu este de mirare că într-o zi ne-am hotărât să poposim și noi acolo în căutare de liniște și relaxare. Și exact asta am găsit.

Încă de la intrare, ai impresia că ai nimerit în casa bunicii sau în orice caz, că te-ai teleportat undeva în timp, într-o atmosfera elegantă și plină de dichis. Primele lucurui pe care le observi sunt cele doua dulapuri pline cu tot felul de borcănașe, ceșcuțe, cutiuțe și alte asemenea decorațiuni despre care am aflat că sunt primite în dar de la prietenii celor care dețin localul. De asemenea, dacă nu am fi fost atenținonate, am fi trecut pe lângă cutia cu bijuterii, neștiind că este de fapt un mic tort de ciocolata!

Caredy Kitchen

Caredy Kitchen

Caredy Kitchen

Caredy Kitchen


Caredy Kitchen

Caredy Kitchen


             Vizavi de cele două dulapuri se află o încăpere mică, cu patru mese, unde pe peretele pricipal se află o bilbiotecă în stil clasic, restul peretelui fiind placat cu un lambriu foarte interesant din lemn, tot cu elemente clasice. Biblioteca este împodobită cu tot felul de decorațiuni în stil shabby-chic, poze înrămate, un sfeșnic, cărți, ceianice, căni și mici lumânări. 


             Mobilierul este din lemn masiv alb, caracteristica sa principală fiind aspectul vechi, uzat ce a fost obținut prin patinarea mobilei.  Am aflat că mobila a fost făcută pe comandă la o fabrică din Târgu Secuiesc, patronii fiind din această zonă a țării. Mesele și scaunele folosite conțin elemente din lemn masiv curbat, fiind inspirate de mobila lui Michael Thonet. Fețele de masă din bumbac cu margine de dantelă completează decorul, atât datorită cromaticii cât și datorită imprimeului floral. Pereții sunt tapetați cu un tapet în dungi roz pastel, iar podeaua este placată cu parchet bej cu aspect antichizat.Caredy Kitchen

Caredy Kitchen

Caredy Kitchen


În sala mare, unde de altfel se află și barul, am remarcat cele doua imense canapele în formă de semicerc în spatele cărora sunt montate oglinzi ce măresc spațiul și creează o atmosferă elegantă. Aici mesele sunt ceva mai mari, iar pe lângă scaunele de tip Thonet mai sunt folosite și un tip de fotolii cu spătar semicerc. Întrucât camera nu are geamuri, peretele lateral este decorat foarte ingenios cu doua rame de geam, ornate cu perdele și draperii, dar care în loc de geam au montate oglinzi! În încăpere sunt combinate foarte reușit doua tipuri de tapet, cel cu dungi împreuna cu un tapet cu model de damasc, amândouă din aceeași gamă cromatică. Barul păstrează motivul de semicerc întâlnit și la spătarele scaunuelor, este făcut din același lemn masiv antichizat cu panouri luminate din interior pentru un plus de modernitate.


Caredy Kitchen

Caredy Kitchen


Caredy Kitchen

Caredy Kitchen

Caredy Kitchen

Caredy Kitchen

Caredy Kitchen

Caredy Kitchen

Caredy Kitchen


Caredy Kitchen

Caredy Kitchen


Pe scurt, restaurantul este amenajat în stilul shabby-chic, în care se încadreaza atât mobila cu aspect antichizat cât și fețele de masă cu imprimeu floral, tapetul cu model de damasc sau micile decorațiuni de pretutindeni. De asemenea, gama cromatică este formată din culori deschise, pastel, predomină albul și bejul, dar sunt folosite și nuanțe de roz pastel pentru pereți sau violet pentru tapițeria scaunelor.

Trebuie să menționez că amenajarea restauranului nu a fost facută de vreun designer renumit ci chiar de patroană, care a ales de la tipul de mobilier, până la cele mai mici decorațiuni din încăperi. Noi credem că a făcut o treabă grozavă, localul chiar are o atmosferă aparte, plină de romantism, care te invită la relaxare și reverie în inima Bucureștiului atât de zgomotos și agitat.


Caredy Kitchen

Caredy Kitchen

Caredy Kitchen

Caredy Kitchen


                Dacă v-am făcut curioși, Caredy Kitchen se află pe bd. Regina Elisabeta, nr. 9, in Piața Universității.


                                                              http://restaurantcaredy.ro/Caredy-Kitchen/


0 comentarii: