Stilul industrial

joi, aprilie 24, 2014 Alexandra Patrascu 0 Comments

Stilul industrial se referă la o tendință estetică în design care se inspiră din domeniul industrial. A pornit de la transformarea unor spații industriale, precum foste depozite sau fabrici în spații rezidențiale.
Stilul industrial presupune elemente de structură lăsate la vedere, precum pereți din cărămidă, grinzi la vedere sau pardoseli nefinisate, țevi, instalații nemascate și diferite obiecte cu aspect ingineresc. Mobilierul este compus în mare parte din lemn și metal. În ceea ce privește cromatica predomină cenușiul și brunul. Cu toate acestea se pot adăuga pete de culoare prin intermediul decorațiunilor, al accesoriilor și al textilelor. Deși elementele sunt brute, masculine și puțin neconvenționale, rezultatul final poate fi unul foarte elegant, potrivit pentru orice tip de interior.După părerea mea, stilul industrial se pretează amenajării oricărui tip de încăpere, fie ca este vorba de living, bucătărie, dormitor sau chiar baie. Este adesea folosit și în amenajarea cafenelelor sau a barurilor. Dacă și vouă vă place stilul industrial, la sfârșitul postării voi adăuga o listă cu spații publice din București pe care le puteți vizita.Combinația dintre elementele nefinisate, materialele naturale și culorile puternice oferă oricărui spațiu o notă de eclectism sau unicitate, de aceea stilul industrial se află printre preferatele mele. Când mă gândesc la stilul industrial, mă gândesc la apartamentele din New York, care au un aer tineresc, creativ, nonconformist. Aici sunt câteva exemple:

  Apartament 1, Locație: Noho, New York
 Apartament 2, Locație: New York


Un alt motiv pentru care îmi place stilul industrial este folosirea obiectelor care pot fi reciclate pentru a crea decorațiuni sau, de ce nu, chiar anumite piese de mobilier. Ma refer la aparate radio uzate, sticle vechi, scaune din metal ruginit, instalații folosite pe post de cuier, cufere vechi folosite ca noptiere etc.    Este adevărat ca acest stil poate sa pară destul de masculin, dar se poate combina oricând cu piese cu un aer feminin, chic.
 După cum am promis, aici este o listă cu puburi si cafenele din București pe care le puteți vizitaȘ

  • Papiota - http://papiota.ro/  

  • The Adress - http://www.the-address.ro/
  • Bicicleta - https://www.facebook.com/Bicicletabar


      
   Aici sunt și câteva exemple de furnizori din România de unde puteți achiziționa obiecte de mobilier sau decorațiuni în stil industrial:(Nu dețin drept de autor pentru niciuna din imaginile de mai sus)

0 comentarii: