Târgul Antique Market (aprilie 2014)

joi, aprilie 24, 2014 Truta Daniela 0 Comments

Anul acesta la Ambient Expo de la Romexpo, în timp ce hoinăream în multele pavilioane în care se desfăsura expoziția, am descoperit că într-un pavilion separat avea loc și Antique Market. Acesta este un târg de antichități, ce are loc periodic la Romexpo, unde colecționarii, anticarii, restauratorii sau chiar artiștii își pot expune produsele. Am văzut aici de la mobilier și decorațiuni interioare, până la arta plastică, tiparituri de epocă, obiecte muzicale, bijuterii și chiar vehicule de epocă (anul acesta a fost expusă și o caleașcă!).

În ceea ce privește mobilierul am văzut foarte mult mobilier recondiționat, mai ales mobilier Ludovic ,dar și diverse piese decorative (ceasuri, sfeșnice, vaze, porțelanuri în general, argintărie). Dacă sunteți pasionat de amenajările de interior vintage trebuie să vedeți neapărat măcar o edițite a târgului Antique Market!Au fost expuse și foarte multe obiecte de artă, pictură, grafică, sculptură, vitralii, dar și numeroase cărți, publicații de epocă, ilustrate și fotografii. Cu toate acestea, piesa de rezistența a expoziției a fost autoturismul de epocă expus, care atrăgea de departe toate privirile.

Trebuie să menționez faptul că Antique Market nu se adresează doar cunoscătorilor în domeniu sau celor ce colecționează astfel de piese, aici puteți găsi diverse chilipiruri sau obiecte interesante din colecțiile personale ale expozanților. Târgul este oricum o frumoasă incursiune în istorie și merită să îl vizitați, chiar dacă nu vă doriți să achiziționați ceva anume. Dacă vă tentează, o altă ediție Antique Market o să mai aibă loc anul acesta, între 10 și 14 septembrie, tot la Romexpo.
0 comentarii: