Origo Coffee Shop

miercuri, mai 21, 2014 Anca Craciun 0 Comments

 

          Am descoperit Origo: locul ideal pentru a povesti in fata unei  cesti cu cafea! Aproape de Centrul Vechi, pe Strada Lipscani , Nr. 9, la doi pasi de Energiea,Origo este primul coffee shop cu prajitorie proprie din Bucuresti.
   

        Considerat hub-ul iubitorilor de cafea, Origo este locul perfect pentru a te familiariza si a experimenta gusturi si arome exotice. Am aflat de cele trei tipuri de cafea: Confort Blend, Experimental Blend  si Single origin Blend  dar si ce inseamna  Kemex, Syphon Coffee , V60 sau despre timpul indelungat de 10 ore in care se prepara Cold Brew .
 


          Am ramas impresionate in primul rand de amabilitatea si pasiunea oamenilor din acest loc.Orice informatie este oferita de barista profesionisti dispusi sa impartaseasca arta prepararii cafelei.
          Origo  este o cafenea concept pornita din  dorinta unui barista de a impartasi pasiunea pentru cafea si a ne familiariza cu tot ce inseamna aceasta arta. Un living urban ce reuseste sa creeze momentul perfect din fata cestii de cafea .
          Interiorul a fost proiectat de Lama Arhitectura respectiv Dan Enache , Calin Radu si Radu Nenita .
Inovator este modul de expunere a cestilor dar si a  lampilor create din echipamente de brewing V60 .
          Cele 276 de cesti de cafea dau senzatia de fragilitate, dinamism  in contrast cu structura masiva a barului, elementul  cheie  al cafenelei. 
          Sunt folosite materiale naturale ; mesele au fost create special pentru acest proiect din blaturi de lemn masiv . Lemnul reuseste sa redea o atmosfera  calda , prietenoasa, tipica unei cafenele. Grinzile de lemn pe fundalul gri inchis ofera un contrast placut .

       Ne-a fascinat  schimbarea ce se petrece in cadrul acestui spatiu seara: cafeneaua se transforma in  Cocktail Bar iar  cafeaua  este inlocuita de cocktail-urile concept.
           Origo ne-a convins! Este un loc in care te poti relaxa, poti  povesti  la nesfarsit despre cafea sau pur si simplu  intalni oameni minunati . Asteptam sa incercam unul dintre cocktail-urile concept despre care am auzit atatea!
           Pentru mai multe detalii :
              http://origocoffee.ro/


0 comentarii: