Amenajarea unui showroom de mobilă

joi, iulie 31, 2014 Alexandra Patrascu 0 Comments


Azi vreau să va prezint unul dintre proiectele mele preferate din anul II. Este vorba de primul proiect de pe al doilea semestru - amenajarea unui showroom de mobilă. Ni s-a propus amenajarea unui magazin de prezentare de mobilă într-un spațiu de tip hală cu structură metalică, cu dimensiuni de 8 m  x 24 m. Înălțimea mare a spațiului de 4,5 ne-a permis soluții diverse și interesante, după cum o sa vedeți și in postările viitoare ale Danielei și Ancăi. Showroom-ul trebuia să conțină mobilier pentru living, dormitoare și camere de tineret fabricate în două tipuri de stiluri: contemporan și clasic. 


Am vrut să creez un spațiu fluid dar în același timp un spațiu care să îmi permită să amenajez o întreagă cameră, precum o cameră de zi sau o cameră de odihnă cu toate piesele ei. Prin urmare am împărțit spațiu cu ajutorul unor panouri așezate la unghi, având formă unui H stilizat. Dar, lăsate simple, aceste panouri ar fi părut masive și interminabile datorită lungimii lor destul de mare, de aceea am ales să creez goluri în ele care reprezintă uși și ferestre, reușind astfel să asigur atât continuitatea vizuală cât și fizică a spațiului. 

            După cum am menționat, am avut de ales piese de mobilier aparținând atât stilului contemporan cât și celui clasic. Voi profita de această ocazie și va voi arată două dintre firmele mele preferate. Lago este o firmă italiană unde puteți găsi mobilier cu un design fresh, simplu, care poate fi personalizat extrem de ușor prin modularitate și culori. La Starbay găsiți mobilier în stil colonial cu influențele stilului Art Deco, din lemn masiv. În ceea ce privește amplasarea acestor piese de mobilier, am decis să expun mobilă contemporană în prima jumătate a showroom-ului, în timp ce mobilă clasică se găsește în cea de a două jumătate a spațiului.


Dacă panourile le-am utilizat pentru amenajarea camerelor de living și dormitor, pe pereții existenți am realizat diverse ansambluri formate din câteva piese de mobilier, precum două fotolii și o măsuță de cafea, pentru a propune mai multe variante de combinare a mobilei.
Din cauza amplasării la unghi a panourilor, spațiul de trecere se îngustează în anumite zone, așadar am ales să pun oglinzi pentru a crea impresia de mărire a spațiului.
 Însă trebuie să menționez că în cazul altei amenajări, panourile se pot muta și reașeza după bunul plac.            După părerea mea, unul dintre cele mai importante aspecte dintr-un showroom este atmosfera. Un interior trebuie să sugereze o anumită stare, să provoace o anumită emoție, de aceea am folosit corpuri de iluminat, decorațiuni, oglinzi, covoare pentru a personaliza ansamblurile de mobilier. De asemenea paleta cromatică aleasă contribuie la atmosfera showroom-ului. Pereții și panourile negre evidențiază mobila în timp ce contrastează cu pardoseala bej. 


          Pentru iluminatul general am folosit reflectoare iar pentru cel local barisol.   Am încercat să creez un spațiu cât mai versatil, elegant și fluid.  

  

0 comentarii: