Expoziție de design: prezentarea măsuței de cafea

joi, iulie 17, 2014 Truta Daniela 0 Comments

               Începând de astăzi puteţi vizita la Sala Dalles expoziţia stundților din anul 2 de la Facultatea de Arhitectură de Interior cu tema "Reciclare" unde evident că expunem şi noi trei. Obiectele expuse sunt rezultatul practicii din acest an ce a avut ca temă reciclarea deşeurilor din lemn (şi nu numai) pentru a crea diverse obiecte de mobilier sau decoraţiuni.
                   Deocamdată o să va prezentăm doar unul dintre obiectele expuse de noi şi în curând vor urma şi poze de la expoziţie, dar până atunci va invităm să mergeţi chiar voi să le vedeţi!
                   Eu am ales să creez o măsuţă de cafea, iar ideea obiectului meu de mobilier reciclat a pornit de la o lampa veche de bucătărie pe care o păstram de mult undeva într-un ungher de dulap. Mereu am considerat că este o lampă neobişnuită ca design, în primul rând prin dimensiuni cât şi datorită faptului că abajurul rotund este făcut complet din tablă, aşa că ideea de a o refolosi a venit aproape de la sine. 

               
                  Am decis să folosesc abajurul ca bază pentru măsuţă , acolo unde se afla înainte becul am montat un blat vechi din PAL, iar cele trei picioare cilindrice sunt de fapt o (fosta) coadă de matură. Tipul picioarelor este inspirat din taburetele ţărăneşti, ele fiind montate pe un cadru triangular.            
                   Această alăturare de materiale, lemn şi metal, cât şi forma inedită a abajurului au creat o volumetrie ce am simţit că va fi cel mai bine pusă în evidenţă de culori îndrăzneţe, puternice. Am acoperit blatul cu vopsea pe bază de ulei pentru o mai bună rezistenţă, iar picioarele cu vopsea pe bază de apă.            Din punctul meu de vedere măsuţa se încadrează în orice ambient dominat de obiecte şi culori ieşite din comun, iar forma ei o transformă într-un obiect mobil, ce poate fi amplasat aproape oriunde într-o încăpere.


              Sperăm că v-am făcut curioși și că o să ne vizitați și voi expozitia!
0 comentarii: