Scaunul -Lana pentru Photoliu-

luni, iulie 14, 2014 Truta Daniela 0 Comments

Astăzi am vrea să vă prezentăm un obiect de mobilier pe care l-am întâlnit expus şi la Romanian Design Week şi care mie personal mi se pare că redă perfect acest gen de reinterpretare contemporană a folclorului românesc. Este vorba despre scaunul "Lana pentru Photoliu" în designul căruia se regăseşte ideea că bagajul cultural şi cel etnic nu trebuiesc uitate ci valorificate şi acutalizate contextului actual.
 Scaunul este rezultatul unui proces de creaţie ce a durat 8 luni, proces pentru care au colaborat atât tânărul designer vestimentar Lana cât şi echipa Photoliu. obiectul de mobilier fiind realizat cu ajutorul celor de la Dizainăr, specializaţi în realizarea mobilierului la comandă.Obiectul aduce în prim plan atât imprimeul tipic românesc, reinterpetat atât de interesant de Lana, cât şi sistemul tradiţional cu trei picioare, tipic taburetelor şi scaunelor vechi româneşti.Chiar creatorii scaunului spun pe blogul lor:

"Având în vedere că unul din simbolurile culturii locale este gânditorul de la Hamangia care stă şi cugetă, orice gânditor al zilelor noastre poate reitera această tradiţie multiseculară aşezându-se pe scaunul românesc reinterpretat. Într-o lume a vitezei, a prefabricatelor şi a producţiei în serie, scaunul “Lână pentru Photoliu” te invită să stai un pic să-ţi tragi sufletul.
Provenit din dorinţa de a susţine tradiţia românească, scaunul “Lână pentru Photoliu” este primul obiect de design original din portofoliul Photoliu şi reprezintă cel mai original mod în care poate fi formulată invitaţia “Ia şi tu un loc în lume, române!”. "
Nouă ne place foarte mult scaunul "Lana pentru Photoliu" şi credem că se încadrează în foarte multe tipuri de spaţii, dar cu siguranţă va fi foarte îndrăgit de împătimiţii designului autentic românesc.Se poate comanda de pe siteul celor de la Photoliu, iar preţul este de 350 eur. De asemenea, lemnul poate avea diverse finisaje, la alegere.

0 comentarii: