Artă în lemn se numește ceea ce fac cei de la Silva Artis

miercuri, august 27, 2014 Truta Daniela 0 Comments


Încă de când a avut loc târgul Expo Casa Mea nouă ne-au rămas în minte niste piese de mobilier inedite despre care nu ştiam foarte multe la vremea respectivă. Este vorba despre taburetele celor de la Silva Artis despre care am aflat că realizează serii mici sau obiecte unicat, lucrate atent, ce păstrează cât mai mult din esenţa materialului.


Piesele sunt realizate de Ciprian Manda care este de profesie arhitect, iar pasiunea sa pentru crearea obiectelor din lemn a început atunci când şi-a renovat casa, pentru care a dorit să creeze ceva nou, deosebit. Acum are un atelier împreună cu fratele sau (şi el tot arhitect) şi produc împreună o serie de produse care pe noi ne-au fermecat prin plasticitatea lor.


Ciprian lucrează cu lemn de stejar, frasin, câteodată cireş şi nuc, mai puţin cu răşinoase şi caută bucăţile de lemn cu flader interesant, chiar cu defecte, iar asta dă unicitate obiectelor sale. De altfel, arhitectul este orientat mai mult către zona de piese unicat, făcute la comandă, pentru că realizarea fiecărei piese implică foarte mult timp şi efort.

Nouă ni se pare că piesele lor emană o sculpturalitate aparte având în acelaşi timp ceva foarte nou si actual zilelor noastre. Ei reuşesc cumva să aleagă formele ideale pentru a pune desnenul lemnului în cea mai bună lumina, încercând mereu să scoată în evidenţă această irepetabilitate a fladerului. Chiar ei spun pe siteul lor :

"Natura ne inspiră, prin asimetria, originalitatea şi unicitatea sa. Vrem o lume unde naturalul este frumos iar frumuseţea este naturală, pentru că a fi natural înseamnă a fi unic. Mobila noastră vorbeşte despre frumuseţe şi natură."Cei doi au avut expuse piesele la multe expoziţii şi târguri din domeniu și putem spune că şi-au câştigat locul pe piaţa de design de mobilier contemporan, având o viziume cu adevărat unică. Dupa cum am spus, atelierul lucreaza doar pe bază de comandă, deci daca v-ar plăcea să vedeți ceva creat de ei și la voi acasă ii puteti contacta pe site  sau pe pagina lor de Facebook.

Imagini via Silva Artis, nu detin drept de autor pentru niciuna dintre imaginile de mai sus

0 comentarii: