Energiea

miercuri, august 06, 2014 Alexandra Patrascu 0 Comments

Pub-ul și hub-ul de cultură urbană Energiea este un local recurent în escapadele nostre prin București. De la design-ul inovativ până la experiențele culinare și atmosfera relaxantă, Energiea te impresionează din primul moment în care îi treci pragul. 


  Fostul Whispers a fost metamorfozat printr-un design interior nou, realizat de nimeni altul decât Corvin Cristian, arhitectul care a amenajat și Papiota, despre care ați citit pe blogul nostru. În momentul începerii lucrărilor s-a descoperit că acum 90 de ani localul a fost o tipografie celebra numită “Energia”. Proprietarii s-au hotărât sa o denumire mai potrivit mai potrivită de atât.   Design-ul pub-ului reprezintă o intersecție între elementar și rafinat. Pe fundalul pereților dezveliți de tencuială se conturează piesele de mobilier moderne, precum scaunele EamesPipe și Tolix     


Scaun Eames pe care il gasiti aici                                                                                                                                                          

           Încă de la intrare se poate observă influența întreprinderii de artă grafica de atunci, prin prezența fonturilor celebre imprimate pe geamuri. Barul, care în majoritatea cazurilor reprezintă un element central, de data aceasta se încadrează perfect în peisajul industrial al pub-ului. Localul găzduiește o mulțime de decoruri și piese de mobilier diferite, lucru deloc deranjant deoarece toate aceste elemente se îmbină perfect, creînd o atmosferă care exprimă prospețime, tinerețe dar care are în același timp un aer sofisticat.   
 
Acest rafinament îl întâlniți mai ales în una dintre încăperile noastre preferate din Energiea, respectiv separeul din partea stânga a localului. Cu pereți verzi, lustre sub formă de joben și canapele Chesterfield, separeul are un aer tipic englezesc.  Energiea este locul perfect unde poți savura o cafea cu prietenii, admirând design-ul inedit. În plus se află chiar deasupra clubului Expirat pe strada Actor Ion Brezoianu, nr.4. 

0 comentarii: