Amenajarea unui apartament din București

vineri, august 15, 2014 Truta Daniela 0 Comments

Acum ceva timp v-am prezentat un stil foarte drag mie, stilul scandinav pe care evident că nu m-am putut abţine să nu îl folosesc şi într-unul dintre proiectele mele. Am avut de amenajat un apartament mic, tipic pentru blocurile construite în Bucureşti înainte de `89, iar eu mi-am imaginat că în el tocmai s-a mutat un cuplu de tineri artişti. Deci ce poate fi mai potrivit într-un asemenea apatament decât o amenajare în stil scandinav?

 Nu numai că este funcţional prin definiţie, dar are o eleganță anume datorată simplităţii sale, iar obiectele de mobilier ies în evidenţă prin formele lor sculpturale fără să încarce inutil spaţiul.Pentru că am avut mână liberă şi în ceea ce priveşte compartimentarea apartamentului am ales să creez un spaţiu cât mai fluid cu cât mai puţine zone compartimentate, aşa-zisul open-space. Astfel am împărţit apartamentul în două zone cu pondere diferită ca spaţiu: zona de zi cu living, loc de luat masa şi bucătărie şi zona de noapte unde se află dormitorul cuplului şi baia afarentă.


Revenind la stilul scandinav, am folosit foarte mult lemn în amenajare, uneori chiar nefininsat, nelăcuit, precum şi alte materiale naturale, diverse ţesături ,piatră naturală dar în ceea ce priveşte gama cromatică am ales o paleta  mai bogată decât ceea ce se foloseşte de obicei în acest tip de amenajări, dar am încercat să păstrez luminozitatea specifica.


Cu ocazia asta am descoperit şi câteva firme producătoare de mobilier de care m-am îndrăgostit pe loc:
Dar în amenajare m-a inspirat foarte mult catalogul celor de la BoConcept, (care au showroom şi în Bucureşti, în Mall Băneasa).


Şi nu mă pot abţine să nu va prezint o firma producătoare de mobilier de bucătărie (si nu numai) pe care am folosit-o aici si care nu are nicio legătură cu designul scandinav, dar care se poate integra într-o amenajare de genul: Lago.


Iar pentru curioşi cada din lemn este de la Alegna, o extravaganţă  care costă pe masură, dar interesantă ca idee.
Dacă va întrebaţi aşa arată apartamentul cu compartimentarea sa iniţială, înainte de dărâmarea anumitor pereți.


Sper că v-am convins și pe voi de farmecul designului scandinav care reprezintă mult mai mult decat mobila ușor de montat de la Ikea si care se pretează foarte bine în apartamentele nu atât de spațioase.

0 comentarii: