Stadio,restaurant cu atrium şi cel mai eclectic local din Bucureşti

vineri, august 22, 2014 Truta Daniela 0 Comments


Eclectic. Nu există adjectiv mai potrivit care să descrie designul şi atmosfera restaurantului Stadio. De când am fost prima dată acolo am tot încercat să-l definim: seamănă cu o bucătărie industrială, cu specific italian, dar are şi ceva din localurile londoneze, ne aminteşte puţin şi de anii '50, are clar o atmosfera vintage dar parcă are şi câteva elemente scenografice! Nu putem să îl definim, dar probabil de asta ne şi place atât de mult, pentru că trebuie să va spunem, este localul pe care noi îl frecventam cel mai des, asta şi pentru că se află la o aruncătură de băț de facultatea noastră.


                                     


Stadio se află pe strada Ion Câmpineanu nr 11, la parterul Hotelulu Union şi este format din trei saloane printre care şi atriumul înalt de 33 de metri, acoperit cu sticlă. Gândit în primul rând ca sports-bar, atriumul este locul în care se observă cel mai clar acest concept, elementul principal al spaţiului fiind globul din cupru pe care sunt atârnate cele 6 televizoare. Foarte haioase ni s-au părut şi umbrelutele colorate atârnate ici şi colo şi un alt element deocartiv de remarcat este panoul din metal cu motive geometrice. 
În prima încăpere pimul lucru care ne-a atras atenţia este felul în care a fost decorat peretele: cu bucăţi (numerotate) dintr-un aragaz vechi, chiar nu am mai văzut de mult o reinterpretare a unui obiect care să arate atât de bine. 
Alt element ce se repetă în tot spaţiul sunt diversele mesaje inscripţionate pe pereţi, în primul salon în italiană iar în cel de-al doilea în engleză, de unde şi trimiterile atât către localuri londoneze cât şi către bistrouri italiene. 


Aerul industrial este dat de elemntele tipice bucătăriilor anilor `60: lămpile din cupru, lambriul cu patină, faianța albă (care construieşte elementele unui rebus) scaunele colorate, de diverse tipuri sau canapelele acoperite cu o ţesătură în carouri. Tot pentru un aer industrial a fost folosit în acoperirrea pereţilor şi betonul aparent, oricum pereţii au fost păstraţi într-o gama cromatică netură, pentru ca elementele de decor şi de mobilier să devină punctul de atracţie al spaţiului. 
Ceea ce ne fascinează în continuare la acest local este sistemul complex de ilumnare: reflectoare, spoturi, lămpi de diverse forme, culori şi mărimi. De fapt, nu am mai văzut de mult atâtea lămpi interesante într-un singur loc!

 Dar ceea ce face localul mereu nou şi interesant pentru noi sunt elementele de decor alese aparent haotic, dar care au în spate un design foarte bine închegat: o cabină telefonică, rafturi acoperite cu ziar, bicicletele din vitrină, conservele de pe pereţi şi multe altele pe care va lăsăm să le descoperiţi singuri. 


Sports-bar american, cafenea londoneză, bistro italian, bucătărie industrială, decor scenografic? Ce e Stadio de fapt? Ei bine Stadio este puţin din fiecare, un proiect de design aparte ce se adresează oamenilor care iubesc să călătorească şi care întâlnesc aici câte puţin din locurile prin care au trecut. Din punctul nostru de vedere este unul dintre cele mai complexe localuri din Bucureşti, iar în ceea ce priveşte designul nu cred că există treaba mai grea decât să faci atâtea stiluri și elemente diferite să arate bine împreună. 
Cei ce au realizat amenajarea sunt arhitecţii Radu Călin şi Sebastian Mîndroiu de la biroul de arhitectură Picktwo Studio. Noi suntem fane înrăite ale acestui local, de la mobilierul şi decoraţiunile ingenioase până la paleta cromatică şi corpurile de iluminat atent alese şi sperăm că v-am convins şi pe voi că este un loc ce mertiă văzut. Aşa că dacă va hotărâţi să treceţi pe la Stadio să nu va fie cu mirare dacă o să fim şi noi pe acolo!

0 comentarii: