Cum a fost la BIFE-SIM 2014 (partea I)

sâmbătă, septembrie 20, 2014 Truta Daniela 0 Comments

Fix acum o săptămâna a avut loc la Romexpo târgul de mobilă echipamente şi accesorii BIFE-SIM iar dacă nu aţi reuşit să ajungeţi noi am pregătit pentru voi un mic rezumat a ceea ce s-a întâmplat acolo. Poate că nu este Târgul de Mobilă de la Milano, dar este unul dintre cele mă bine organizate târguri din domeniu în România, iar nouă anul acesta ne-a plăcut foarte mult ce am văzut, chiar mai mult decât anul trecut. Cert este că am plecat cu impresia că lucrurile au început să se mişte destul de bine în designul românesc şi sperăm să vedem cât mai multă activitate în sensul acesta pe viitor.
Dar destulă vorbărie, mai bine va arătăm şi vouă ce am văzut că să va puteţi face propria părere.

O să începem cu zona de bucătării unde unul dintre cele mai mari standuri a fost standul celor de la SiPro care lucrează şi la comandă şi nu fac doar bucătării fac şi livinguri sau dormitoare. Au mai multe showroomuri în Bucureşti: în Unirea, Băneasa, Vitan, în Home Design Mall şi au unul şi în Ilfov. 

                                     

În continuare ne-au atras atenţia cu şemineul lor inedit cei de la Qmag care comercializează cam orice tip de produse de încălzire a casei.


Nu aveam cum să nu întoarcem capetele după chiuvetele colorate ale celor de la Fat, cel mai mare producător bulgar de chiuvete pentru baie şi bucătărie din marmură compozit. Sunt o alternativă destul de interesantă a chiuvetelor tipice din inox, iar ei susţin şi că acest compozit ar fi foarte durabil.


Cei de la Blum sunt nelipisti şi au avut unul dintre cele mai bine amenajate standuri, cu aceste peredele ce oferă o transparenţă foarte interesantă. Dacă vreţi să ştiţi mai multe despre sistemele noi apărute puteţi afla pe siteul lor. La târg puteați admira sistemul de balama dubla ce funcționeaza cu touch.Una dintre cele mai insolite bucătării pe care le-am văzut este a celor de la Romvitrine, se numeşte Euphoria iar noi recunoaştem că este prima dată când vedem un aragaz galben! 


Am ajuns la zona noastră preferată din tot târgul: mobila pictată. Mobilierul din imagini este al celor de la Decofurniture Studio care sunt un grup de artişti plastici ce realizează pictură pe mic mobilier sau restaurare, recondiţionare şi pictură pe mobilier vechi. Picturile sunt foarte frumos şi atent realizate şi chiar dau un aer aparte mobilierului. Este un mobilier foarte potrivit pentru stilul shabby-chic. 

 Pe By Durieux ni amintim de anul trecut, şi atunci ne-a fascinat mobila lor clasică şi feul în care şi-au amenajat şi compartimentat standul.Dacă tot suntem la capitolul mobilă clasică, i-am văzut şi pe cei de la European Heritage, foarte simaptice fotoliile expuse.


Unul dintre standurile noastre preferate, care îmi amintesc că ne-a lăsat aceeaşi impresie şi anul trecut este al italienilor de la Alro. Pereţii negri şi iluminatul pun foarte bine în evidenţă culorile mobilierului făcut din lemn, piele sau metal, dar cel mai mult ne-a plăcut peretele plin de scaune:
Evident că au fost prezenţi şi cei de la Szel Mob pe care i-am mai văzut aici şi aici 


Chiar înainte să plecăm ne-a mai atras atenţia un stand, este standul celor de la Delta Studio, ce este un studio la care lucrează mai mulţi arhitecţi, ce creează concepte şi proiecte de amenajări interioare. Vedeţi mai multe despre ei aici.
În acelaşi timp cu BIFE-SIM a avut loc şi târgul Antique Market II. Nouă sincer ne-a plăcut mult mai mult Antique Market-ul de anul trecut (puteţi vedea aici de ce) acum le-a fost alocat mult mai puţin spaţiu şi totul părea înghesuit, iar articolele erau greu de vizualizat. Cu toate astea, am văzut expus foarte mult mobilier Ludovic mai ales Ludovic al VX-lea și tot felul de alte decorațiuni de epocă.
Rezumatul nostru nu se termină aici, dar pentru ca aveam foarte multe de zis și de arătat am decis să facem doua articole despre eveniment așa că urmăriți-ne în continuare daca vreți să vedeți ce a mai fost pe la BIFE. 

0 comentarii: