Cum a fost la BIFE-SIM 2014 (partea a II-a)

luni, septembrie 22, 2014 Alexandra Patrascu 0 Comments

După cum știți din articolul anterior , acum o săptămâna a avut loc la Romexpo târgul de mobilă echipamente și accesorii BIFE-SIM.
Pe lângă multitudinea de producători și furnizori de servicii, au fost prezenți, ca de obicei, participanții Concursului Național de design de mobilier organizat de APMR. Tema propusă anul acesta a fost "Mic mobilier pentru habitat” iar câștigătoarea locului I este Bulat Cristina cu The Unbutton Collection, al cărui design este inspirat de linia pieselor vestimentare ale modelelor Pin-Up. Nouă ne-a plăcut foarte mult, este un design jucăuș și foarte simpatic.Dacă doriți să o contactați pe Cristina o găsiți la adresa de e-mail:  cristinabulat_design@yahoo.com

Pe lângă piesele Cristinei au fost multe altele cere ne-au impresionat:

Comodă - Iulia Leancu

Masă de cafea Signature - Alexandra Popa 
În continuare ne-a atras atenția standul celor de la Laboratorul de arhitectură , intitulat €High Definition Design, Salonul de Avangarda”, care a reunește o serie de expozanți, precum LINIA, Kaustik , ZEST Collective, Createlier, Aditiv și Parametrică . Dacă vă interesează conceptele inovative și creațiile funcționale va recomand să intrați pe site-ul lor.


 Masa Polyvision presupune picioare piramidale cu fațete din oglinzi și este realizată de Createlier și in spatele ei  banca Tenis Sofa din lemn stratificat și mingi de tenis realizată de cei de la Kaustik.

   
Scaune, mese, fotolii și mobilier pentru copii din colecțiile eco-friendly ecoFORMS, FAB Division și KIDS - Linia designO piesă de atracție a salonului a fost instalația Wavics 3.0. Concepută de echipa Aditiv constă într-un ecran format din mai multe plăci care reacționează la stimuli de mișcare. Computerul îți recunoaște mâna iar în momentul mișcării acesteia plăcile reacționează și ele. Instalația este exemplul perfect de artă interactivă.


Designerii talentați s-au strâns în grupul intitulat CID - Colaborare și inovație în design ca sa ne prezinte colecția Limited edition, romanian design. Aceștia sunt:
Cei de la Thecraft Lab au fost nelipsiți și ne-au impresionat ca de obicei cu piesele lor de mobilier. Despre ei am scris în detaliu aici.
Și colegii noștri de la Universitatea de Arhitectură și Urbanism "Ion Mincu” au fost prezenți și și-au expus proiectele de diplomă din anul V care cuprind piese de mobilier țărănesc reinterpretate în stil actual. Nouă ne-au plăcut foarte mult, sunt diferite față de alte proiecte pe care le-am văzut și vrem să-i felicităm pe colegii noștri pentru rezultatele obținute.
Cei de la Aramis Feeling ne-au atras imediat atenția datorită canapelelor modulare. Au o varietate de modele, toate practice și comode, de aceea am și poposit mai mult la ei și după ceva timp mi-am ales și eu o canapea ca aceasta:O să ajungă în două săptămâni și vine împachetată după cum vedeți în poză de mai sus. Îi ia până la 72 de ore să ajungă la forma finală. Canapeaua se cheamă Cheesecake și am găsit pe site-ul lor o descriere cum nu se poate mai potrivită : ” Cheesecake se desface în felii cu care îți poți lăsa imaginația să zboare și crea o varietate de spații! De la canapea de zi la fotolii cu măsuță de lucru, la pat ingenios și chiar la mini-carusel pentru petreceri, ai șansa să inventezi tot ce îți place! Pandișpanul de spumă face modulele ușor de mutat sau de ridicat pentru curățenie sau reamenajări rapide, când starea de spirit îți cere o schimbare.” Alte produse de la ei: Pe cei de la Yankee Land i-am tot întâlnit la astfel de târguri și mereu ne-au plăcut! În același stil sunt cei de la Belle Maison.Unul dintre standurile nostre preferate a fost standul celor de la Mobila Dalin . Mobila colorată se conturează perfect pe fundalul negru al pereților. Ceea ce aveau expus este doar o mică parte din mobilierul tapițat produs de această firmă românească.

Idezio este o firmă creată în 2003 care cuprinde piese de mobilier și decorațiuni pentru living, dormitor, bucătărie. Au un design minimalist și garantează calitatea pieselor de mobilier.Chairry oferă un portofoliu bogat de mobilier și accesorii potrivite pentru orice fel de spațiu, precum hoteluri, restaurante, baruri, cafenele, terase, birouri etc. Și nu în ultimul rând au mobilier în orice stil, de la clasic la minimalist.Vă reamintim și de standul celor de la Dizainăr despre care am scris aici.Anul acesta am participat și la conferința organizată în cadrul BIFE 2014. A fost interesant sa auzim păreri noi din domeniu. Concluzia pe care o tragem este ca avem multi designeri talentați care își dovedesc pasiunea din ce în ce mai des și sunt cu adevarat o inspirație pentru noi!


De asemenea vroiam să menționăm ca producătorii si furnizorii prezentați în aceste articole reprezintă doar o selecție personală și nu îi cuprind pe toți cei prezenți la BIFE 2014.

0 comentarii: