Doza de design #3

luni, septembrie 01, 2014 Truta Daniela 0 Comments


Pentru doza de design de azi am ales o combinaţie de culori care conţine violet pentru că eu sunt înnebunită după această culoare, pe care am folosit-o de altfel drept culoare accent şi în amenajarea camerei mele.


Violetul simbolizează putere, nobleţe, lux, este asociat cu regalitatea, cu nobilitatea şi spiritualitatea. Transmite bunăstare şi extravaganţă. Este o culoare foarte rară în natură, de aceea unii oameni o consideră a fi artificială. Pentru că violetul este creat prin amestecul unei culori calde (roşu) cu o culoare rece (albastru), ambele puternice, are ambele proprietăţi. O camera violet poate accelera creativitatea şi încurajează introspecţia şi meditaţia. Totuşi prea mult violet, la fel ca şi albastrul, poate să ducă la depresie, deci contează foarte mult cantitatea în care este folosit. 


În combinaţia propusă violetul este culoarea accent, aşa cum ar şi trebui folosit de obicei. Maroul, cloarea lemnului este culoarea neutră, baza, la fel ca şi albul care deschide şi luminează scoțând în evidenţă celelalte culori. 


Această paleta cromatică se pretează mai ales pentru intrerioare vintage, clasice, chiar shabby-chic având o notă romatică,
dar asta nu înseamnă că nu se potriveşte şi în amenajări contemporane, chiar minimaliste.
Este folosit mai ales în dormitoare şi livinguri, dar se poate folosi şi în bucătărie. 


Se potriveşte şi în restaurante sau localuri pentru că relaxează şi nu încarcă privirea. 
                                     

Penthouse Restaurant Design: Miami Sky View


Un exemplu de amenajare ecelectica a designerului Emily Henderson, livingul unui cuplu în care designerul a încercat să facă o amenajare atât pentru el cât şi pentru ea, iar violetul a fost soluţia pentru a oferi un plus de feminitate amenajării cu elemente masculine.                                                      

                                                       

                                                         Este o paleta cromatică care exprimă eleganță, îmbie la relaxare şi reverie şi este ideală pentru livinguri şi dormitoare.Nu detin drept de autor pentru niciuna dintre imaginile de mai sus.

0 comentarii: