Doza de design #4 - Cum creăm senzația de spațialitate

joi, septembrie 04, 2014 Alexandra Patrascu 0 Comments


Când vine vorba de locuința noastră cred că toți ne dorim acea senzație de spațiu și confort,. Un truc simplu și des utilizat în amenajările interioare este folosirea unei oglinzi pentru a crea iluzia unui spațiu mai mare.


Amplasarea strategică a oglinzilor într-o încăpere creează impresia de mărire și continuitate a spațiului. Totodată, datorită modului în care reflectă lumina și culorile, încăperile păr mult mai luminoase.


Așadar, oglinda dă senzația de spațialitate și se poate regăsi în hol, în sufragerie, în dormitor sau în baie.

În ceea ce privește dormitoarele, soluția cea mai simplă este montarea oglinzilor pe ușile de la șifonier sau dressing. O altă opțiune ar fi piesele de mobilier din material lucios, asemănător cu oglinda. Datorită materialului, acestea creează senzația unui spațiu mai aerisit și par să ocupe mult mai puțin spațiu.Puteți să amplasați oglinzi verticale, până în pământ, în zonele înguste precum scara și holul. De asemenea, acestea sunt perfecte pentru bai.  Cea mai întâlnită variantă și cea mai practicată, rămâne oglindă de deasupra chiuvetei, însă un mic truc pe care l-am învățat la facultate este să amplasăm oglinzi în colțurile pereților din baie, astfel încăperea pare să nu aibă limită și în același timp da o notă de eleganță. 
  
Amplasarea oglinzilor pe unul dintre pereți poate duce la repetarea de accente de culoare schimbând astfel aspectul încăperii.  Așadar, aceste suprafețe care reflectă lumina constituie accesorii de bază în orice locuința. 


 Nu detin drept de autor pentru niciuna dintre imaginile de mai sus.

0 comentarii: