Doza de design #5

sâmbătă, septembrie 13, 2014 Alexandra Patrascu 0 Comments


De cele mai multe ori, fie că este vorba de amenajări interioare, vestimentație sau chiar culoarea părului, sunt o persoană care tinde către culorile naturale și neutre, precum bejul, cremul și tentele de pământ, ignorând multitudinea de culori rămase. Dar, mai ales de când am ajuns la facultate, am început să apreciez combinațiile neașteptate, culorile puternice, vibrante, cum ar fi albastrul și verdele. Folosite în cantități și nuanțe potrivite, aceste două culori pot crea un interior spectaculos. Așadar, vreau să împărtășesc cu voi câteva poze care m-au inspirat.
 Albastrul și tonurile înrudite cu el sunt perfecte pentru a crea o stare de pace și liniște. În vestimentație nuanțele de albastru avantajează, ele aducând tente mai calde pe față omenească în timp ce în decorațiuni sunt asociate cu oceanul și cerul, mai ales folosite împreună cu nuanțe de verde.Nuanțele de verde creează câte o pată de culoare pozitivă și neașteptată. În general ele împrumută spațiului o senzație de prospețime și strălucire.
Tonurile mai deschise de albastru oferă spațiilor în care sunt utilizate o atmosferă generală de pace, echilibru și armonie.


Mie mi se pare ca albastrul, în special combinat cu verdele, poartă întotdeauna rezonanțele vieții de la malul mării, unde aceste două culori aparțin apei și cerului liber. Astfel, ele alcătuiesc o paletă cromatică potrivită pentru orice tip de interior.
  

 Nu dețin drepturile de autor pentru pozele de mai sus.

0 comentarii: