Doza de design #6 - culorile pastel

joi, septembrie 25, 2014 Alexandra Patrascu 0 Comments

Liniștitoare, neutre, desaturate sunt numai câteva atribute care descriu pastelurile. Și aici nu ne referim la faimoasele opere ale lui Degas sau Renoir ci la culorile pastelate pe care le întâlnim din ce în ce mai des în amenajările interioare.


Inițial asociate cu feminitatea și copilăria, culorile pastelate erau întâlnite exclusiv în camerele pentru copii, rozurile pale fiind folosite pentru fete și albastrul ( baby blue ) pentru băieți. Însă această concepție a fost schimbată începând cu anii '50€™ și '60€™ atunci când pastelurile au fost combinate cu culori îndrăznețe și contrastante pentru a face un puternic statement în design. Au început să fie utilizate din ce în ce mai des în modă și în interioare, precum restaurante sau bucătarii.

Astăzi le întâlnim în living, dormitoare și bucătarii, unde împrumută încăperilor un aer relaxat, primitor, lejer.

Foarte haioase sunt electrocasnicele colorate care au un aer retro și vintage. Sunt ideale pentru a sparge monotonia pe care o întâlnim câteodată în bucătarii.

Albastrul și rozurile pastelate sau diverse tonuri de bej se regăsesc în stilul Shabby-chic , unde combinate cu imprimeurile florale și mobilă veche constitutie un stil ce invită la relaxare și reverie.
Unele piese de mobilier sunt de la Muuto despre care am mai vorbit aici si aici.Dacă sunteţi firi romantice sau pur şi simplu vreţi să aduceţi în casă culorile copilăriei puteţi încerca să introduceţi în amenajare culorile pastel, vor crea cu siguranţă o atmosfera caldă şi relaxantă!

*Nu detin drept de autor pentru niciuna dintre imaginile de mai sus

0 comentarii: