Thomas Antiques - muzeu, bar sau cafenea?

miercuri, septembrie 10, 2014 Truta Daniela 0 Comments

Am tot stat să mă gândesc cum să va prezint Thomas Antiques pentru că din punctul meu de vedere nu seamănă cu niciun alt loc în care am mai fost. Totuşi pot să va spun că dacă va plac vechiturile, obiectele unicat şi v-ar plăcea să beţi o cafea într-un salon ce seamănă cu sufrageria unei contese acesta e locul pentru voi.


Thomas Antiques este de fapt un magazin de antichităţi şi decoraţiuni unde în timp ce admiri piesele de colecţie poţi să savurezi o prăjitură sau ceva bun de băut relaxându-te chiar pe unul dintre exponate. Thomas Antiques poate fi tratat din mai multe puncte de vedere: ca magazin de antichităţi pentru colecţionari sau pasionaţi, ca mic muzeu de vechituri, ca bar sau cafenea. 


                                      

Dar cel mai bine îi descriu chiar vobele de pe siteul lor:

"Cu o tradiţie de peste 25 de ani de experienţă în domeniul antichităţilor, magazinul Thomas Antiques va oferă o varietate largă de produse: mobilier, ceasuri, pendule,decoraţiuni, cărţi şi colecţii de artă contemporană.

La adresa din strada Covaci (centrul vechi / Lipscani), tradiţia a fost păstrată vie de către Thomas, reprezentantul celei de-a două generaţii a unei familii de colecţionari, aducând în atenţia iubitorilor de artă, un nou concept. De acum, veţi putea savura un ceai în faţa şemineului, delectându-va cu o carte, iar muzica bună vă va ajuta să vă amintiţi de vremuri demult apuse."Pe lângă cele trei saolane din interior localul are câteva mese micuţe pe balcon şi, pe timpul verii, o frumoasă terasă la parter. 


Camera principala unde se află şi barul, găzduieşte două vitrine imense unde sunt expuse în principal porţelanuri, dar nu numai, o vitrină specială pentru ceasuri, fotolii şi măsuţe de epocă, pendule şi mult e alte minunăţii care ar fascina orice colecţionar. În a doua cameră, unde de altfel am stat şi noi, tronează o masă mare în centru pese care veghează un şemineu sculptat manual şi multe piese de artă. 

În ultima cameră am remarcat cele două canapele cu fotolii şi micile detalii care se întâlnesc de altfel  în toate camerele cafenelei, ele fiind cele care dau de fapt farmec spațiului. 

Despre amenajarea propriu-zisă nu vă pot spune foarte multe, piesle sunt expuse într-un mod eficient pentru a putea fi folosite, dar şi pentru a putea fi admirate şi studiate.Un alt lucru care mi-a plăcut la Thomas Antiques au fost preţurile pe care le-am văzut pe etichetele împrăştiate penste tot, m-aș fi aşteptat la ceva de care să nu te poţi atinge, dar preţurile sunt chiar decente şi au foarte multe reduceri. Dar cel mai mult mi-a plăcut ineditul acestui local, originalitatea cu care a fost gândit, trebuie să recunoaştem că nu îţi este dat zilnic să bei o cafea de pe o canapea Biedermeier sau un fotoliu Ludovic, dar aparent de când a apărut Thomas Antiques ai putea să faci asta ori de câte ori te lovește nostalgia. Deci dacă sunteți pasionați de antichităţi, vă place să admirați piese de colecţie sau doar vreți să vedeți o frântură din cum trăiau oamenii acum un secol trebuie neapărat să ajungeți la Thomas Antiques.

Toate drepturile asupra fotografiilor și textului aparțin designchapter.org
Orice reproducere sau preluare nu poate fi făcută decât cu acordul nostru.

All rights reserved.

0 comentarii: