55 Jazz - atmosfera boema pe acorduri muzicale

vineri, octombrie 17, 2014 Alexandra Patrascu 0 Comments

Jazz-ul nu se ascultă, se simte și se trăiește în fiecare clipă și ce loc ar putea fi mai potrivit pentru a savura ritmul și tonalitatea muzicii jazz decât 55 Jazz, local care te transpune într-o atmosferă de poveste pe acorduri muzicale.Aflat pe stradă Franceză, la numărul 9, 55 Jazz te întâmpina cu o atmosferă boemă și degajată. De cum intri, te rupi de cotidian și ai impresia că ai pășit pe tărâmul jazzului și te aștepți să apăra de undeva Duke Ellington cu orchestră.
Atmosferă feerica a localului este susținută de fiecare element. Încăperea este mai slab luminată tocmai pentru a crea o senzație de intimitate și de apropiere. Posterele cu Duke Ellington sau Ray Charles ies în evidența pe fundalul închis al pereților. Pe partea dreaptă, în apropierea intrării, se află siglă localului scrisă cu litere albe pe o bucată de cărămidă albă. Vizavi poți admiră  o chitară și o pianină atârnate pe perete.La toată această atmosferă boemă contribuie și instalația-decor alcătuită din ramuri de mesteacăn ce creează un separeu imaginar pentru cele două mese pe care le acoperă. O idee ce aduce un plus de mister și rafinament localului.

Mobilierul este foarte bine ales: simplu, fără a concura cu restul decorului, acesta adaugă un plus de culoare amenajării. Scaunele sunt wenge, albe sau albastre, iar câteva dintre ele au cifră „5” în loc de spătar cu trimitere la numele barului.Canapele așezate pe peretele din dreaptă și plăcile ceramice pătrate ce acoperă barul sunt colorate în aceeași gamă cromatică. 


Împânzit cu zeci de viniluri atârnate la diferite înălțimi, unele dintre ele transformate chiar în corpuri de iluminat, tavanul reprezintă unul dintre cele mai spectaculoase elemente de design ale localului.


Cei responsabili pentru această amenajarea inedită sunt Cosmin și Mihaela Tolbes de la Sparkdesign și nu este de mirare că în 2013 localul a câștigat locul al II-lea pentru amenajare la Insign Awards susținut de Galeriile Noblesse.


55 Jazz este cea mai bună variantă pentru o zi în care vrei să schimbi registrul. Este un local unic în București, atât în plan muzical, cât și din punctul de vedere al atmosferei și amenajării.

Toate drepturile asupra fotografiilor și textului aparțin designchapter.org
All rights reserved.

0 comentarii: