Arcasha - sau cum să faci magie cu lumină

vineri, octombrie 03, 2014 Truta Daniela 0 Comments

Cine e sau ce este "Arcasha"? Ei bine eu am aflat cam acum jumătate de an când am fost la ediţia a IV-a a târgului "Made în Ro" unde îmi amintesc că m-au fascinat atât pe mine cât şi pe colegele mele nişte corpuri de iluminat ce aduceau a pălării cu un aer vintage, foarte frumos stilizate şi cu un farmec aparte. Între timp am aflat că aceste creaţii inedite aparţin Cristinei Mocan, creatoarea Arcasha.

Dar încă nu am răspuns la întrebare, de fapt nici nu o să o fac, pentru că descrierea de pe siteul Cristinei răspunde cel mai bine la întrebarea "Ce este Arcasha?"

"arcasha este un impuls, o stare. Este un concept născut din dorinţa de a reda spaţiului lumina într-o formă distinctă şi personalizată. O provocare şi o invitaţie de a descoperi şi contempla fiecare clipă altfel. Un joc de lumină în care emoţiile şi senzaţiile se conturează într-o atmosfera recreată după propriile noastre simţuri.
                                      arcasha este de asemenea un brand care surprinde şi oferă experienţe neaşteptate. Un brand care dă valoare fiinţei umane şi naturii, care combină ceea ce este evident cu ceva extra, ceva special. Mai mult, arcasha, îmbină funcţionalitatea, materialele şi formele pentru a crea un produs valoros şi dificil să te saturi de el. Hârtia manuală, cea reciclată, hârtia de orez, de mătase, fibrele vegetale sunt doar o parte din materialele folosite şi reflectă preocuparea intensă pentru autenticitate,tradiţie, cultură şi mediul înconjurător. "
Colecţia pe care am văzut-o la Made în Ro se numeşte "Urban Chic" iar Cristina susţine că a avut drept sursă de inspiraţie felul în care păienjenii îşi ţes pânză şi felul în care lumina este filtrată prin ea, la final, de aici şi folosirea bumbacului mercerizat. "În momentul în care lumina străpunge firele de urzeala, spaţiul este inundat de o aura de lumina diafană; aroape ca şi când lampa nu ar fi subiectul legii gravitaţiei" spune Cristina pe site-ul ei.Tot acolo puteţi vedea alte două colecţii: "Little Meşi "So Me". Little Me este o colecţie pentru copii realizată din hârtie manuală iar So Me este inspirată din motivele tradiţionale româneşti.

   
În crearea corpurilor de iluminat Cristina foloseşte în special materiale eco-friendly, majoritatea lampilor fiind creaţii custom made, ce durează undeva în jur de 10 zile să fie gata. Foarte importante pentru Cristina sunt şi relaţia pe care o dezvoltă cu clinetul sau tipul de amenajare în care coprurile de iluminat vor fi integrate ulterior.Creaţiile Arcasha au ceva al lor, un farmec aparte pe care îl aduc cu ele în orice încăpere pe care o luminează. Pe Cristina o puteți contacta pe site sau pe pagina de Facebook.

0 comentarii: