La Bonne Bouche- bistroul în stil franțuzesc semnat Corvin Cristian

joi, octombrie 23, 2014 Truta Daniela 0 Comments

Vremurile când Bucureştiul era numit "Micul Paris" au apus de mult dar asta nu înseamnă că în oraş nu au rămas locuri care să ne amintească cu nostalgie de acele timpuri. Pentru cei care încă visează la ele a apărut un local în Centrul Vechi ce aduce cu el o fărâmă de istorie a Parisului. Este vorba despre wine bistro-ul La Bonne Bouche, ce se află pe strada Franceză la numărul 30. Amenajarea este semnată de arhitectul Corvin Cristian, deja foarte cunoscut de toţi cei pasionaţi de design interior. Dar trebuie să menţionez că am observat anumite diferenţe între amenajarea iniţială făcută de arhitect şi ceea ce am văzut acum în local, aceasta fiind probabil intervenţia noului proprietar.


După cum spuneam, localul este un exemplu de amenajare clasică, clar inspirat din bistrourile franţuzeşti, dar în această atmosfera încărcată de nostalgie sunt introduse şi câteva elemente de design contemporan. Localul are două saloane: restaurantul propriu-zis şi zona de bar, fiecare salon cu intrarea lui proprie.
În salonul mare, care serveşte drept bistro - restaurant, elementul care îţi atrage privirea încă de la intrare este biblioteca vopsită într-o nuanţă „foarte franţuzească” de albastru. Această biblioteca foloseşte drept spaţiu de depozitare pentru numeroase cărţi vechi, dar mai ales, ascunde într-un mod ingenios şi elegant intrarea la toaletă. Peretele de lângă marea biblioteca este din cărămidă sporind atmosfera boemă şi oferind un plus de textura şi culoare bistroului. Cu toate acestea, pentru a diminua greutatea vizuală pe care o are cărămida, pe perete a fost atârnată o mare oglindă care creează, de asemenea iluzia unui spaţiu mai mare.De-a lungul pereţilor sunt etalate două canapele acoperite cu o catifea violet, în timp ce zona centrală a salonului este împânzită de mese cu picioare de fontă şi blat de lemn. Există două tipuri de scaune: cele inspirate clar din scaunele Thonet şi încă un model pe care sincer nu l-am mai văzut nicăieri până acum, sculptat foarte interesant. 

Trecerea către bucătărie se face printr-o fereastră cu cercevele metalice ce a fost recuperată de Corvin Cristian dintr-o fabrică din anii `20. Pardoseala este formată din plăci de ciment (un material foarte folosit în Parisul de început de secol XX) pe care a fost creat de amenenea un traseu făcut din plăci cu motive florale. Pot spune că acestea sunt elementul meu preferat din amenajare. În cel de-al doilea salon se găsesc barul împreună cu rafturile speciale pentru vinuri ce au fost proiectate şi făcute pe comandă. Trebuie să menţionez că în local sunt prezente nici mai mult nici mai puţin de 40 de corpuri de iluminat: o lustră cu 60 de becuri, 22 de spoturi, 4 aplice cu 2 braţe, 3 aplice simple şi 8 lămpi care atârnă deasupra meselor. Fiecare sursă de lumina are scopul său specific: unele luminează mâncarea şi vesela, altele luminează diferite texturi, altele se ocupă de iluminatul ambiental. 
Că tot spuneam că bistroul are ca decor şi câteva elemente contemporane, este vorba tot despre câteva dintre corpurile de iluminat: aplicele create de Tom Dixon,  sau lustra Taraxacum de la Flos. 


La Bonne Bouche este un local ce farmecă pe oricine îi trece pragul, micul bistro devenind o maşină a timpului ce te trimite direct în Parisul de început de secol, unde te poţi delecta cu preparate tipic franţuzeşti sau un vin bun!Toate drepturile asupra fotografiilor și textului aparțin designchapter.org
All rights reserved.

0 comentarii: