Proiectarea unei case de vacanță

marți, octombrie 21, 2014 Alexandra Patrascu 0 Comments

Până acum v-am prezentat proiecte recente care au ținut strict de amenajări interioare, precum amenajări de apartamente ( aici ), librării ( aici ) sau showroom-uri de mobilă ( aici ). Așadar am decis să va arăt un proiect din primul an de facultate, care a implicat proiectarea unei case de vacanță.


Am plecat de la următorul scenariu: Faleza dintre localitățile 2 Mai și Vama Veche avea să fie parcelată, urmând să fie destinată construcție de locuințe de vacanță. În zonă respectivă se putea remarca prezența unor ziduri de calcar dobrogean.
În următoare vecinătate a unui astfel de zid ni s-a propus o grilă regulată cu 36 de puncte pe care  am avut voie să amplasăm maximum 24 de stâlpi metalici. În ceea ce privește zidul de calcar, construcția putea să îl înglobeze sau să se dezvolte independent de acesta, însă prezența lui în demersul de proiectare nu putea fi ignorată.

Soluția mea a presupus amplasarea tuturor dormitoarelor, a livingului si a diningului în așa fel încât sa aibă toate vedere spre mare. Astfel oriunde te-ai afla, te poți bucura de o priveliște frumoasă. Pentru a obține acest lucru am retras fațadele la diferite cote. Această retragere asigură și o circulație mult mai bună a spațiului.


În ceea ce privește planul, locuința este organizată pe două niveluri: parter și etaj parțial. 
Cu o suprafața de 200 mp, parterul însumează următoarele spații: holul de acces, din care se poate urca la etaj sau se poate intra într-un spațiu mai mare care cuprinde livingul, diningul și o bucătărie deschisă, fiecare încăpere având ieșire separată către terasă. Dormitorul matrimonial și dormitorul de oaspeți cu baie separată și cu posibilitatea de acces din exterior.



Suprafața utilă a etajului este de 40 mp. Accesul către etaj se face prin intermediul scării încadrate între doi pereți - peretele de sticlă și cel de calcar. Din holul de acces de la etaj se intra într-un dressing, apoi în baie iar apoi în dormitor. Am amenajat etajul pentru un student, dar spațiul este potrivit pentru orice fel de beneficiar.


În ceea ce privește mobilierul am ales stilul minimalist iar pentru paleta cromatică am decis să folosesc culori neutre combinate cu verde, drept culoare de accent.
Rezultatul este o clădire cu o volumetrie asimetrica, cu un spațiu fluid la interior și încăperi bine dimensionate.




Toate drepturile asupra fotografiilor și textului aparțin designchapter.org
All rights reserved.

0 comentarii: