Ethan Allen - stilul american ilustrat în cel mai elegant showroom din București

luni, noiembrie 10, 2014 Truta Daniela 0 Comments

Multe persoane vizitează Mall-urile pentru un singur motiv: magazinele de hainele. Dar atunci când eşti studentă la arhitectură de interior îţi doreşti să ajungi în Mall pentru cu totul alte motive: showroomurile de mobilă. Bo Concept, Kare şi Mobexpert sunt doar câteva dintre locurile pe care nu trebuie să le ratezi dacă ai drum în Băneasa Shopping City. Aşa că acum câteva săptămâni când eram în căutare de noi colecţii de mobilier am descoperit că vizavi de BoConcept s-a deschis un nou astfel de spaţiu, un centru de design ce îţi fură privirea instantaneu. Odată ce ai intrat acolo ai senzaţia că ai ajuns în altă lume, undeva într-un mare conac unde fiecare colţişor vorbeşte despre lux şi rafinament. Nu ai cum să nu rămâi de-a dreptul fermecat.
Mai mult decât un simplu showroom de mobilă, centrul de design se numeşte Ehan Allen, este un brand american ce a apărut la noi pe piaţă de circa un an. Cu toate acestea în SUA are peste 80 de ani de tradiţie, fiind una dinre cele mai mari companii americane de mobilier. Totul este produs de artizani locali, 70% din producţie obţinându-se în State. Acolo Ethan Allen este un brand bine-cunoscut, ei având peste 300 de astfel de centre de design în întreaga lume.
În Europa există doar 3, pe lângă cel din Bucureşti pe Ethan Allen îi mai puteţi găsi şi în Bruxelles sau Anvers. Şi putem spune fără modestie că cel de la noi este cel mai mare şi mai frumos amenajat spaţiu al lor, aici şi-au putut etala în lumina cea mai bună produsele, întrucât mentalitatea europenilor în ceea ce priveşte designul este complet diferită de cea americană, europenii fiind atraşi în mare parte de atmosfera şi poveste. 
De altfel, centrul de design ocupă 1300 de metri pătrați şi se întinde pe trei niveluri unde puteţi admira numeroase aranjamente de camere: livinguri, dormitoare şi dininguri ce sunt reactualizate permanent. De asemenea, în ceea ce priveşte dimensiunuile deşi nu sunt customizabile fiecare produs vine în mai multe variante spre exemplu un pat poate avea mai multe dimensiuni: Twin, Twin XL, Full, Queen, King sau California King.
Stilul Ethan Allen este eclectic, clasic reinterpretat în cheie modernă. În noiembrie anul trecut magazinul a lansat la New York conceptul de „New Ecelecticism” ce este perfect reprezentat în magazinul din Bucureşti. 
De altfel, fiecare boxă reprezintă exemplificarea unui stil de viaţă: de la dormitorul romantic îmbrăcat în nuanţe pastel până la boxa decorată tonic de la etajul al doilea, în culori exuberante: galben şi ciclam, deci indifirent ce stil ţi se potriveşte sigur vei găsi şi aici ceva pe grustul tău. 
După ce admiri boxele de la parter nu ai cum să nu observi scara elicoidală ce pune în valoare toată amenajarea. Această este străbătută de un imens candelabru din stropi de cristale ce coboară de la ultimul etaj, până la parter. Peretele din spatele scărilor este îmbrăcat într-un tapet de mari dimensiuni cu scene reprezentative din oraşul New York, este o imagine simbol aleasă special pentru a sugera moştenirea americană a brandului. Etajul întâi al magazinului găzduieşte mostrarele şi reprezintă paradisul opţiunilor de personalizare. Aici, designerii lucrează împreună cu clienţii pentru a alege dintre infinitele variante de personalizare: ţesături, tip de ramă pentru tablouri, tip de umplutură pentru canapea, esenţă lemnului, pielea, tapiseria precum şi ornamentele alese. Dacă aveţi probleme în a va decide, la Ethan Allen vă stă la dispoziţie echipa de designeri români ce va oferă consiliere gratuită în amenajarea interioară, la fel ca în orice alt centru Ethan Allen din lume. 
Alături de brandul Ethan Allen în centrul de design din Bănească Shopping City mai este expus brandul de porțelanuri Lenox ce are o tradiţie de peste 125 de ani fiind chiar furnizorul Casei Albe. Deci tot ceea ce vedeţi în materie de ceramică este de la Lenox. Restul accesoriilor incluzând florile artificiale, lenenjeria şi așa mai departe sunt marca Ethan Allen


Dacă eraţi curioşi, amenajarea showroomului a durat aproximativ trei luni şi la ea a lucrat intens o echipă de desigeri din State. 


Gândit de Diana Sucu, cea care a adus brandul la noi în țară ca o „bijuterie americană în România”, spaţiul emană o notă aparte, de lux cu diferite amprente globale, evidente în bogăţia de culoare, detaliile decorative opulente şi piesele de mobilier lucrate manual.
Strategia Ethan Allen este centrată în jurul ideii de a oferi valoare, atât prin calitatea deosebită a pieselor, cât şi prin servicii complete de vânzare, design şi decorare, personalizate pentru a corespunde fiecărui client. Pe scurt, Ethan Allen vorbeşte despre lux, eleganță, bun gust şi rafinament ei comercializând acel tip de mobilă fără vârstă ce nu se demodează niciodată şi pe care o cumperi să o ai o viaţă.
Pentru mai multe informații îi puteți găsi pe Facebook sau pe siteurile lor din Romania si din State. La fel și pe cei de la Lenox: aici și aici.


Toate drepturile asupra fotografiilor și textului aparțin designchapter.org
All rights reserved.

0 comentarii: