Cum a fost la Made in RO ediția a 5-a

luni, decembrie 29, 2014 Truta Daniela 0 Comments

Iată că am ajuns şi la finalul anului 2014, perioadă ce aduce cu ea cadouri, voie bună, vin fiert şi multă, multă zăpadă. Este momentul meu favorit din an pentru că, odată cu venirea sărbătorilor de iarnă se organizează şi târguri de design pe care eu si Alexandra le aşteptăm cu nerăbdare tot anul.  Primul pe care l-am vizitat anul acesta este târgul Made în RO, organizat de echitpa Designist ce a avut loc pe 20 şi 21 decembrie la Impact Hub Bucharest. Am fost acolo şi la ediţia a 4-a dar de data aceasta am rămas plăcut suprinsă să văd atât de multă lume în căutare de cadouri de design, aproape că spaţiul a fost neîncăpător pentru toţi vizitatorii care i-au trecut pragul (2000 la număr susţin organizatorii). Dar la ediţia a 5-a nu doar vizitatorii au fost mai numeroşi ci şi expozanţii,  târgul s-a desfăşurat pe 2 etaje nu doar unul singur, fiind prezenţi un număr aproape dublu de designeri şi creatori.În ciuda diferenţelor atmosfera rămâne aceeaşi, la fel de caldă, relaxată şi prietenoasă. La fel ca anul trecut, la intrare te întâmpina cafeneaua pop-up, cu dulciuri raw vegane de la Sis-n-me.


Dar târgul a mai avut şi alte surprize pentru vizitatorii cum ar fi standul cu cafea şi ceai al celor de la Origo sau standul ciocolatierilor de la Heidi.

Dar să revenim la partea de design, că tot am vorbit despre atomsfera Crăciunului o să încep prin a vă prezenta decoraţiunile de Crăciun de la Made în RO. Eu personal nu sunt un fan al decorațiunilor de Crăciun dar trebuie să recuosc că au fost câteva care mi-au atras atenţia. 

Foarte interesant mi s-a părut conceptul de capsulă a timpului pe care Eugen Cerchez l-a folosit în crearea decoraţiunilor sale. Acesta a conservat în răşină fragmente organice iar rezultatul este unul spectaculos. 


Decorațiuni tăiate la laser am mai văzut, dar nu şi pentru împodobit bradul.  Designerii Alina Turdean şi Anca Trestian de la studio Leaf au creat fulgi de nea din placaj, plexiglas, carton, mucava: tăiaţi la laser şi gravaţi. Tot în categoria decoraţiunilor de Carciun aș încadra şi obiectele celor de la Yau.ro 
La secţiunea de corpuri de iluminat, partea mea preferată a târgului, am văzut câteva creaţii care mi-au furat privirea. Este vorba despre lămpile celor de la Lână & Beton, care ne-au încântat cu lămpile din fetru şi cu cele în care becul rămâne aparent şi este infiletat dicrect în partea făcută din beton.
Creaţiile lui Adrian Balcău le ştiam de anul trecut, dar anul acesta am vazut si creații noi: Colecţia First, lămpi din ceramică decorate cu fire naturale, by Threads & Throws a fost lansată chiar la Made în RO. Foarte interesantă ideea de a folosi ceramică pentru corpurile de iluminat. Tot la categoria ceramică am cunoscut-o pe Oana Stoica. Ceramica sa este una de poveste, organică, inspirată din forme şi motive naturale. 


Ştiam de mult creaţiile Ramonei Bejan de la Aerium, dar sunt mult mai interesante în "carne şi oase". Conceptul este unul original, unic pe piaţa românească, care cu siguranţă atrage multe priviri nu doar pe cele ale îndrăgostiților de plante. Şi de cei de la Atelierul de Print auzisem, de la ei vă puteţi comanda printuri cu creaţii ale unor foarte talentati ilustratori, pictori sau graficieni români. Pe noi ne-a fascinat catalogul lor şi nu am fi ştiut la care dintre tablouri să ne oprim. Tot de la ei va puteţi achiziţiona şi albumul "Praf de Zane" al Mădălinei Andronic


De la Made în RO s-au putut cumpăra şi cadouri pentru cei mici. Când vine vorba de jucării, designerii s-au pus de acord: folosesc doar materiale naturale şi creează personaje care şi nouă, celor mari, ne provoacă imaginaţia. 

Pernuţele decorative Marele Deget Mare au un aer aparte, de poveste:


Păpuşile Doricica Handmade :


Şi creaţiile celor de la Cai verzi pe pereţi aduc a copilărie.


Ca prezentare, standul meu preferat a fost Prăvălia cu Păpuşi. De creaţiile Irinei Neacşu de la theCraftLAB au auzit până acum cu siguranță toţi împătimiţii de design: 


Creaţii din categoria bijuterie:Bianca Grin este designer de bijuterie, iar împreună cu ilustratoarea Agnes Keszeg, din Cluj, au creat decoraţiuni de Crăciun din porţelan de Limoges, parfumabil. Se pot agaţă în brad, sau pe perete iar dacă torni pe ele o picătură de parfum sau esenţă vor răspândi mirosul în jur. 0 comentarii: